--- ESTALVI--- Cisternes de bany
VEURE INFORMACIÓ ACTUALITZADA


 Estàs en: Inici >> Estalvi >> Cisternes
  Cisternes
Les cisternes d’inodor tradicionals consumeixen al cap de l’any grans quantitats d’aigua que poden ser evitades en part. Les més modernes disposen d’un doble polsador que permet una descàrrega completa o una de parcial segons que es precisi. Això no ocorre amb els models antics que tenen un sistema de buidat total de la cisterna amb independència de si aquesta és la nostra necessitat o no.

S’han emprat diversos sistemes per disminuir l’aigua utilitzada en cada buidat:

  • Un d’ells consisteix a regular el mecanisme perquè la cisterna s’empleni quelcom menys del previst.
  • Un altre és més senzill encara: S’omplen una o més botelles d’aigua (segons els gusts) i se submergeixen a la cisterna. Amb això quan la buidem podem retenir alguns litres d’aigua en cada descàrrega.

Però aquests sistemes tenen com a inconvenient que són quantitats fixes d’aigua les que ens ofereix el buidat de la cisterna. Existeixen dos mètodes senzills de gastar exactament l’aigua que es precisa en cada situació. Encara que a simple vista pugui semblar un esforç inútil, aquesta mesura senzilla pot estalviar anualment diversos milers de litres d’aigua per persona.

Contrapèscisterna1 Aquest mecanisme se subjecta a l’eix central de la cisterna per provocar el tancament automàtic de la sortida d’aigua. Per la diferència de pressió es força el mecanisme a descendir, permetent que no es vessi més aigua innecessària quan deixem anar la palanca, polsador o estirador. Aquests equips són aplicables a qualsevol tipus de sistema de cisterna, tant de pulsació com d’estirador, possibilitant realitzar descàrregues parcials sobre el sistema instal·lat i oferint estalvis superiors al 40% d’aigua.

Disponible amb diversos sistemes de subjecció que permeten ser emprats en la majoria de cisternes. Construït completament en acer inoxidable.

Goma elàstica

Aquest és un mètode senzill i barat, que hem après de la Fundació Terra

Com l’anterior, permet fer descàrregues “intel·ligents”; és a dir, descarregar la quantitat d’aigua precisa en cada situació, ja que força el tancament del mecanisme d’obertura. Vegem un exemple de com ho hem de fer en un cas concret.

cisterna2
cisterna3
cisterna4
1.- Descobriu l’interior de la cisterna tot traient-ne la tapa superior: Si aquest és el vostre cas, desenrosqueu les peces de l’estirador o elements de subjecció (esquerra).

2.- Observeu el mecanisme de la descàrrega i el seu funcionament. En el cas de l’exemple, en estirar l’estirador central, aquest desplaça la peça verda que en el seu tram final posseeix el mecanisme de tancament de la cisterna. Quan l’estirem, aquest mecanisme no sol tornar a descendir fins que tota l’aigua s’ha vessat (dreta).

3.- Nuem un parell de gomes elàstiques a la part superior de la peça verda i les subjectem a la base en el cos del mecanisme (dreta i a baix)

cisterna5
cisterna6
C/ Rector Triadó, 13 || 08014 Barcelona || Telèfon: 902 252 900 || Fax: 93 432 70 51 ||